Workshop Clowning

Actief
Clowns Training
Op 1 & 2 april 2023 geef ik een clowns-training non-verbaal/fysiek.
Aantal deelnemers maximaal 9 en minimaal 6, dus veel persoonlijke aandacht.
Locatie : Lijm & Cultuur in Delft 10.00 – 17.00. Voor wie op straat, in het theater of in de zorg wil werken of werkt , kan dit een mooie aanvulling zijn in het spelen van de clown
kosten € 225,00 voor meer info: www.ruutvanhooft.nl/ 0650485565 tot in Delft!
kledingvoorschriften:  zwarte soepele kleding,

aantal deelnemers max. 8 ( mogelijk 9 , vaak valt er iemand uit)
geen overnachting, geen lunch  wel thee en koffie met koek.

(mocht er nog steeds de covid-19 maatregelen van kracht zijn dan hou ik daar rekening. Wel is het zo dat ik dan helaas minder fysiek zal kunnen werken .

Het doel van elk weekend is om je op een plezierige manier  te laten ervaren welke ingrediënten nodig zijn  om de clown te kunnen spelen.  Het spelen van de clown is een van de moeilijkste theatervormen omdat dat theaterpersonage nooit los kan staan van jezelf.  Echter daardoor kan de invulling en de vorm  van jouw clowns-personage zo uniek worden.  Mocht je je alleen willen richten op het puur en alleen spelen van de clown in de zorg , de noodzaak van een goede basis is een  voorwaarde!

Zo is  er de de zoektocht naar  wat  de beste basishouding is om vanuit te vertrekken.  De clown is er  wanneer de neus opgezet wordt en dat moment alleen al is al boeiend.  Het startpunt ben je zelf.

Een belangrijk onderdeel van  het weekend  zal zijn de  non-verbale en  fysieke opdrachten.  Het lichaam biedt  een rijkdom aan materiaal dat omgezet kan worden naar  spel.   Het gebruik van de stem in de zin van  het praten zal zeer minimaal zijn.  De uitdaging is om de clown fysiek te laten spreken/spelen.

Wat verder aan de orde zal komen:

  • Het ontdekken van het nut van de eenvoud.
  • Hanteren, accepteren en omzetten van blokkades en drempels tot boeiend clownsspel.
  • Leren inzien van de waarde van de ruimte, het ritme, de timing en de dynamiek.
  • Leren vergroten, het herhalen, de interactie, het samenspel, de focus, de Double Take
  • Hoe sta je voor het publiek , heb je contact met het materiële en immateriële stof die je zelf inbrengt en hoe deel je dat met het publiek?

Ruut heeft meer dan 50 jaar clownservaring op straat , in het theater , voor jong en oud en is zeker  al 22 jaar werkzaam als Clini Clown.  Ook heeft hij in binnen- en buitenland lessen gevolgd  en 10 jaar Clownschool Buus  in Delft gerund. Lesgegeven aan studenten van de Circusschool Codarts in Rotterdam.

Bezoek  alsjeblieft. de website www.ruutvanhooft.nl  en zie daar de vele personages waaronder 6 verschillende clowns.

Heb je interesse?  Wil je meer weten?  Bel me gerust 0650485565   of stuur een email naar info@ruutvanhooft.nl

trefwoorden: Clownworkshop, Clownerie, Clownscursus, clown,  clown cursus, clownles.